Kalastusreitit Suomessa

Suomea kuulee usein kutsuttavan tuhansien järvien maaksi. Tuhansien järviensä lisäksi osa Suomesta sijaitsee lisäksi rannikkoalueella. Tämä takaa sen, että Suomesta löytyy runsaasti erinomaisia kalastusalueita ja -reittejä. Tällä sivulla kerromme vinkkejä, joiden avulla voit lähteä elämäsi kalastusretkelle ja saada elämäsi kalansaaliin!

Lähde kalastusretkelle oppaan kera

Ellet ole kovin tottunut kalastaja, kannattaa lähteä ammattitaitoisen kalastusoppaan matkaan! Muutoin vaarana on, että palaat kalastusretkellä ilman kalansaalista tai ajat jopa veneesi päin kiveä. Myös kalastustekniikassasi saattaa olla hiomista ja kokenut kalastusopas huomaa tällaiset virheet, joita mahdollisesti kalastaessasi teet.

Mistä sitten kokeneen ja ammattitaitoisen kalastusoppaan löytää? Tuhansien järvien maana Suomesta löytyy myös hyvä verkosto sellaisia yrityksiä, jotka tarjoavat kalastukseen liittyviä ohjelmapalveluja. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi pari tuntia kestävät kalaretket sekä viikon kestävät pidemmät reissut, joita tarjotaan asiakkaille täyden palvelun sisältävinä paketteina.

Kalastusoppaan etuna Matti meikäläiseen verrattuna on myös se, että oppaalla on käytössään hyvä ja asianmukainen vene sekä käyttötarkoitukseensa sopivat venevarusteet. Lisäksi hänellä on käyttössään juuri sellaiset kalastusvälineet, joita tarvitaan kyseisenä sesonkina alueella esiintyvän kalalajin kalastusta silmällä pitäen. Ja mikä kaikista tärkeintä – ammattitaitoinen kalastusopas tuntee alueen vesistöt!

Paikallisen vesistön tuntemisen merkitystä ei voi aliarvioida, koska suomalaisissa vesistöissä on paikoitellen runsaasti kiviä ja koska vesistöt ovat usein laajoja. Vesistöjen vankka tuntemus lisää kalastusretken turvallisuutta sekä sujuvuutta. Samalla saaliin saamisen varmuus lisääntyy huomattavasti verrattuna tilanteeseen, jossa olet kalastusretkellä Matti meikäläisen kanssa.

Millaisia kalastusohjelmia ja -paketteja Suomessa on tarjolla?

Millaisia kalastusohjelmia ja -paketteja Suomesta sitten voi löytää? Tarjonta on monipuolista ja tässä yhteydessä voidaankin esitellä vain muutama esimerkki. Ensimmäiseksi esimerkiksi valitsimme Eumer Finland Oy:n järjestämän Elämyksellisen kalastusretken merellä. Tämä retki suuntautuu karikkoiselle merialueelle, joka sijaitsee Merikarvian edustalla. Luvassa on elämyksiä sekä ärhäkkäiden haukien jahtaamista. Retkiä järjestetään touko-lokakuussa. Retken salaisina aseina toimivat Spintube-heittoperhot. Samalla alueella järjestetään kesän lämmetessä myös ahvenen pyytämiseen tähtääviä retkiä. Retki kestää koko päivän tai 6-24 tuntia.

Toinen valitsemamme esimerkki on Fishmasterin järjestämät kalastusmatkat Turun Rymättylässä. Näillä matkoilla päästään kokeilemaan heitto- ja perhokalastusta sekä narraamaan haukia ja meritaimenia.