Mitä tapahtuu Lohensoutukoulussa Tornion-Muonionjoella?

Kylmämaa-niminen yritys ylläpitää Lohensoutukoulua Tornion-Muonionjoella. Kerromme tässä artikkelissa pähkinänkuoressa, mitä näissä kouluissa on mahdollista kokea.

Millaisia kalastusmuotoja Lohensoutukoulussa voi kokeilla?

Lohensoutukouluissa harjoitellaan erilaisia kalastusmuotoja, kuten heittokalastusta, jigikalastusta ja perhokalastusta. Talviaikaan tarjolla on myös pilkintää. Narrattavat saaliskalat näillä pohjoisilla vesillä ovat harjus, ahven, lohi, hauki ja siika. Lohensoutukoulu järjestetään kesäisin ja se kestää puoli päivää tai alle. Koulu on oivallinen valinta kaikille niille, jotka haluavat tutustua kalastuksen saloihin asiantuntijan opastuksella.

Huomioitavia asioita

Kannattaa huomioida, että lohenkalastus on alueella sallittua 1.6-31.8. Muuna aikana lohta ei saa alueella kalastaa. Lohenkalastuksessa on lisäksi huomioitava viikkorauhoitus, jonka nojalla lohta ei saa kalastaa sunnuntaista kello 19.00 maanantaihin kello 19.00. Kalastuskielto kestää tällöin siis yhden vuorokauden.

Koulutuksen kesto on noin kaksi tuntia, joka sisältää teoriaa puolisen tuntia. Oppaan lisäksi veneessä saa olla ainoastaan yksi henkilö kerralla. Upea kalastusretki saanee kalastajan myös pohtimaan meriemme nykytilaa ja suojelun merkitystä.

Mitä Lohensoutukoulussa oppii?

Lohensoutukoulu järjestetään Lappean Suvannolla. Koulussa on tavoitteena opettaa kalastuspaikat, joista lohisaalis on lähes varma. Samalla kalastajille annetaan kullanarvoisia vinkkejä erilaisista vieheistä sekä vieheiden valinnasta. Lohensoutaminen on koulun eräs tärkeimmistä opeista. Asiantunteva kalastusopas osaa opastaa aloittelevankin kalastajan näiden saloihin.

Mitä retken hinta sisältää?

Retken hinta on 85 euroa – 93,50 euroa henkilöä kohden ja minimiosallistujamäärä retkelle on yksi henkilö. Retken hinta sisältää oppaan palvelut sekä kalastusveneen ja sen varusteiden käytön koulun ajan. Lisäksi hintaan sisältyy kalastusvälineiden ja kelluntaliivien käyttö koulutuksen aikana. Kalastuslupaa hinta ei kuitenkaan sisällä. Osallistujille luvataan lisäksi tarjota kahvit ja nisut. Lisäksi on varmasti huojentavaa tietää, että retken hinta sisältää vakuutuksen retkelle osallistumisen ajaksi.

Miten retkelle voi osallistua?

Lohensoutukouluun sekä yrityksen muille retkille voi osallistua ottamalla yhteyttä yrityksen myyntipalveluun yrityksen sivustolta löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla. Lomakkeen täyttäminen on helppoa ja nopeaa ja täytetyn lomakkeen saatuaan myyntipalvelu auttaa sinua järjestämään tarpeitasi vastaavaa ohjelmaa. Elämyksiä järjestetään Lapissa ympäri vuoden – kaikkina Lapin kahdeksana vuodenaikana, kuten lappilaiset itse sanovat. Kalastusretkien lisäksi tarjolla on monia muitakin elämyksiä!